2. osztály

A témahetet a következő órákon dolgoztuk fel:

  1. Magyar nyelv és irodalom
  2. Matematika
  3. Technika és életvitel
  4. Ének -zene
  5. Testnevelés
  6. Tanórán kívüli foglalkozás

A témahét ideje alatt megismerkedtek a második osztályos tanulók a pénz rövid történetével, régi és most használt pénzérmékkel, a pénz előállításával. Beszélgettünk a felhasználásáról, beosztásáról, pénzzel való gazdálkodásról, funkciójáról. Ezekhez ismeretterjesztő filmeket néztünk a www.youtube.hu-ról, érdekes feladatokat oldottunk meg tableten és számítógépen a www.okosdoboz.hu, valamint a www.learningapps.org internetes oldalakon. A játékos feladatok, valamint a tablettel való dolgozás segítettek az ismeretek az elmélyítésében. A társasjáték során nemcsak pénzügyi ismereteket, de szociális kompetencia készségeiket is erősíthették a gyerekek.

Magyar nyelv és olvasás

Van egy nagyszerű mese a szegény legénykéről, tehenéről és a varázsbabról. Ez nem más, mint Az égig érő paszuly.A második osztályosokkal magyar órán ezt a mesét dolgoztuk fel digitális eszközök segítségével. Nagy örömmel nézték és hallgatták meg a mesét. Összehasonlítottuk a mesét a valósággal és rájöttek, hogy az a varázsbab sajnos nem létezik, mert a szomszédos tanteremben 1 hónapja növögető babszárak csak a kilincsig érnek. Az órán a gyerekek végig nagyon érdeklődőek, aktívak voltak. A digitális eszközöket (tablet, okos telefon) szinte mindenki magabiztosan használta. Jól tudtak együttműködni, segítették egymást. Nagyon élvezték a feladatokat, szívesen és hatékonyan dolgoztak. Összességében megállapítottam, hogy az eszközhasználatuk nagyon jó. S ami még meglepő volt, hogy még a legfigyelmetlenebb gyereket is lekötötte a feladatmegoldás. Szinte versenyszellem alakult ki.

Matematika

Matematika órán a régi pénzérmékkel ismerkedtek meg a gyerekek egy kisfilm keretében, majd pénzzel való fizetéses feladatokat oldottak meg tableteken. Versenyre kellett kifizetni az adott, megjelent összeget, minél kevesebb fizetőeszközzel. Nagyon ügyesek és tájékozottak a másodikosok, hisz pillanatok alatt elvégezték a feladatokat.

A második matematika órán tableteken oldottuk meg páros munkával a learningapps tankockái közül a pénzek felismerését, a fej vagy írás játékot, memória játékot, ki van a bankjegyen játékot.Meglepően ügyesek voltak,szinte elsőre mindenki meg tudta hibátlanul oldani a feladatokat.Látszik,hogy a gyerekeink jól ismerik a pénzeket, és használni is tudják.A boltos játékos feladatlap nagyon tetszett nekik,főleg,hogy versenyre ment,időre ,ki tud 1000 forintból bevásárolni? A gyerekek nagyon jól érezték magukat egész héten. 

Készségtantárgyak

Ének-zene

A gyerekek gyakorolták az énekverseny dalát. 

Testnevelés

Testnevelés órán a gyerekek betűt formáltak a kapott QR kód alapján.  

Technika és életvitel

A szorgos kezek a síkbábokat is elkészítették.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el