4.osztály

A témahetet a következő órákon dolgoztuk fel:

  1. Magyar nyelv és irodalom
  2. Matematika
  3. Környezetismeret
  4. Ének -zene
  5. Testnevelés
  6. Tanórán kívüli foglalkozás

Hétfő

Magyar nyelv és irodalom

A 4. osztály a Pénz témát az Abaligeti cseppkőbarlang szövegfeldolgozásával közelítette meg. Az olvasmányhoz kapcsolódóan learningapps tankockákat oldottak meg a gyerekek, képeket kerestek a barlangról majd, közösen kiszámolták az Abaligeti -cseppkőbarlang jegyárainak ismeretében a különböző belépőjegyek árát.

Felhasznált források:

Tanórán kívüli tevékenység


Ezt a foglalkozást a számítástechnika teremben töltöttük. Nagyon tetszett, hogy mindenki önállóan kereshetett, informálódhatott a Wikipédiából. A gyerekek ügyesen legyőzték a kezdeti akadályokat. A foglalkozást ismét játékkal fejeztük be, az okosdoboz.hu oldal pénzzel kapcsolatos feladataival. 

Környezetismeret

Magyarország témakörben a térképpel kezdtünk el ismerkedni, megtanultuk a méretarány és a vonalas mérték fogalmát. Gyakorlatban megmértük a térképen különböző városok távolságát a vonalas mérték segítségével, majd kiszámítottuk, hogyha repülővel utaznánk, akkor mennyi pénzbe kerülne a repülőjegy. A learningapps játékos feladatai segítségével gyakoroltuk a térképpel kapcsolatos új ismereteinket.

Felhasznált források:

Készség tantárgyak

Testnevelés órán

Qr kód alapján formáztak betűt a gyerekek.

Ének órán dalt tanultak a gyerekek a zárórendezvényre. 

Matematika 


Óra címe: Ismered a forintot?
A délutáni foglalkozáson a negyedikesek megismerkedtek a pengővel, a forint már kivont bankjegyeivel ésérméivel. Nagyon rácsodálkoztak, hogy létezett egymilliós címletű bankjegy is közöttük. Nagy vita alakult ki, hogy vajon mennyit érhetett és most van-e értéke? A következő órát előkészítve megvizsgálták az euró kisebb címleteit és váltópénzét, a centet is.Az órát játékkal fejeztük be, melyből mindenki aktívan kivette a részét.

Tanórán kívüli foglalkozásokon

Társasjátékoztunk, learningapps feladatokat oldottunk meg, amit a 6. -osok készítettek

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el